dimecres, 6 de juny del 2007

Pujar vídeos al YouTube

Iepa de nou,

Està molt bé pujar vídeos del Eugenio, però tamé en podem pujar dels nostres.

He creat un conte al youtube, amb el qual podeu pujar vídeos per ficar-los després ací al blog.

Els vídeos tenen límits de 100 Mbs o 10 minuts. 2 pasos per ficar un vídeo al blog.

1) Pujar vídeo al YouTube.
Se logueu, i busqueu el botó de 'Upload Video'. No he trobat l'opció de posar-lo en valencià/castellà, aixina que de moment... Vos du a una pàgina on descriviu breument el vídeo (títol, etiquetes...) i accepteu apretant el botó 'Continue Uploading'.
A la segona pàgina vos preguntarà ja quin vídeo voleu pujar. Apreteu en 'Browse', trieu el vídeo a pujar, i li doneu a 'Upload Video'. Voreu com apareix una barra de procés que es va completant comforme puja el vídeo.

Direcció per pujar els vídeos (i en la qual s'haveu de logar):

http://youtube.com/signup?next=/my_videos_upload

Quan el vídeo haja pujat, apareix una nova pantalla amb informació del vídeo. Podeu configurar algunes cosetes com permetre o no que la gent comenti el vídeo, o pillar el codi 'embed', lo que necessiteu per penjar el vídeo al blog.

2) Aventar el vídeo al blog.

Per aventar un vídeo a una entrada del blog, heu de pillar el codi 'embed'. Tots vídeos (tant els que has pujat tu com els que no) tenen, a la dreta unes caselles que posa URL, Tags, i Embed. Copieu tot lo que posa dins de la casella 'embed', i l'anyadiu a la vostra entrada al blog. Per que funcioni, teniu que estar editant en HTML (dels dos botons de dalt a la dreta, el que posa 'Edición en HTML).

Com que açò pot ocasionar confussió si no s'ha fet mai, ací vos deixe dos fotos que espere que vos aclarisquen un poc com va el tema.

- Quan el vídeo l'haveu pujat vosaltres: aquesta és la pantalla que surt inmediatament després. Copieu tot allò que fica dins de la casella 'Embed':



- Quan es tracta d'un vídeo qualsevol. Mateix procés:






Publiqueu i au.

El 2on punt el podeu gastar per pujar un vídeo qualsevol al blog.

Ací vos deixe un vídeo del cunyadíssimo saltant al Manzano que he gastat pa l'ejemple:



Inga! Que aprofite.

2 comentaris:

Casaca de Matraca ha dit...

El vídeo que has ficat es veu massa gran i tapa un troç de barra lateral. Supose que saps millor que jo que en la fórmula que et dona youtube per penjar-lo es pot reduïr el tamany en píxels

Orestes ha dit...

Pos la veritat és que encara estic juant en els tamanys de les barres i de la pàgina pq no m'acaba d'agradar com està quedant... però no acerte a situar les barres exactament on vull... però temps al temps, i gràcies per l'avís.